Keresendő kifejezés:

Ajánlja az oldalt ismerőseinek!
Cikkek » Teszt

Főoldal
Cikkek
Légitársaságok
Városok
Szállás kereső (tipp)
Menetrend
Időjárás
Úti élmény
Letöltés, térképek
Fapadosok más
országokban
Képgaléria

Hírlevél:
E-mail cím:

Kér Lemond
  Úti élmény:
        Amszterdam
        Bréma
        Brüsszel
        Dublin
        Helsinki
        London
        Madrid
        Nizza
        Párizs
        Porto
        Róma
        StockholmLegolvasottabb:
1. Wizz Air
2. Ryanair
3. SkyEurope Airlines
4. London (Anglia)
5. easyJet

  Partnerek:
    dania.lap.hu
    legitarsasag.lap.hu
    repules.lap.hu
    repulojegy.lap.hu
    repuloter.lap.hu
    skyeurope.lap.hu
    turizmus.lap.hu
Fapadossal Madridba és Lisszabonba
Teszt · 2008. február 14., csütörtök - 10:18 · FU · Nyomtatható változatLassan vége a télnek, épp itt az ideje megkezdeni a tavaszi városlátogatások szervezését. Mostani tesztünk főszereplőinek két olyan fővárost választottunk, ahol tavasszal már nagyon kellemes városnéző időjárás várja a látogatókat. Közvetlenül sajnos csak hagyományos légitársasággal elérhetők, de ha az átszállás nem jelent problémát, akkor számos fapados lehetőség is kínálkozik.

(A tesztben szereplő árak egy főre, oda-vissza útra értendőek és minden adót, illetve illetéket tartalmaznak. A képzeletbeli utazás időpontja: 2008. ápr. 4-8. - +/- 1 nap - az elérhető legolcsóbb lehetőségektől függően.)

Madrid

A spanyol fővárosban a Ryanair és az easyJet is rendelkezik bázissal, ezért számos lehetőséget kell megvizsgálnia annak, aki szeretné a legolcsóbb és legkényelmesebb átszállásos variációt megtalálni budapesti indulással. A nehézséget az okozza, hogy a klasszikus fapadosok egyik pontból a másikba kínálnak repülőjegyeket, ezért nekünk kell megkeresni az átszállásra alkalmas városokat, és akár több órát is eltölthetünk a számítógép mellett, mire rátalálunk a jó menetrend, olcsó jegy kombinációra.

Hosszas keresgélés után egy olyan verziót találtunk optimálisnak, amelyben az oda út során az easyJetet, a visszaút során pedig a Ryanairt vennénk igénybe. Budapestről az easyJet London-Lutonba közlekedő délelőtti járatával érdemes indulni, ahonnan a délutáni madridi járat 17:40-kor száll fel menetrend szerint, így bőven elegendő az idő az átszállásra és összességében 10,5 óra alatt érhetünk célállomásunkra.

Madrid, Királyi Palota

A néhány napos városnézés után a Ryanair East Midlands repülőtérre közlekedő kora reggeli járatával érdemes visszaindulni. Mivel az innen Budapestre induló járat felszállásáig 8,5 óra áll rendelkezésünkre, ezért érdemes lehet elbuszozni például a közeli Nottingham városába. Az East Midlands-Budapest járat 16:20-kor indul és helyi idő szerint 19:45-kor landol Ferihegyen. Ezt a variációt a különböző akciós jegyeknek is köszönhetően 22,580 forintból ki lehetne hozni, persze ha az ingyenesen felvihető kézi poggyászon kívül még további csomagot is szeretnénk vinni magunkkal, akkor a repülőjegyek árához még kb. 4000 forint adódik hozzá utasonként.

Ha közvetlen járattal szeretnénk eljutni Madridba, akkor két lehetőség közül választhatunk. A Malév a nyári menetrendjében napi két járattal közlekedik majd Madridba, a legolcsóbb jegyet 58,100 forintért találtuk. A másik közvetlen lehetőség az Air Europa heti két járata, amelyre a legolcsóbb jegy 45,000 forintba kerül.

Lisszabon

Lisszabon esetében is számos átszállásos variáció létezik, de csak az easyjettel oldható meg egy napon belül az utazás mindkét irányba. Legcélszerűbb a délelőtti lutoni járattal elindulni Budapestről, amellyel délre érkezünk meg a Londonhoz közeli lutoni repülőtérre, az easyJet egyik legnagyobb bázisára. Innen délután öt órakor indul tovább a gépünk Lisszabon felé, és menetrend szerint 19:45-kor landolunk a portugál fővárosban. A visszaút során sem kell hajnalban kelni, ugyanis Lisszabonból 10:00-kor indul a járat, majd 4 órás lutoni várakozás után este nyolc óra körül érünk haza Budapestre. A négy repülőjegy összesen 43,734 forintba kerülne. Aki szeretne még egy kicsit csavarni az utazáson, az a hazafelé vezető út esetében választhatja Genfet is az átszállásra Luton helyett. Az ár és a menetrend a tesztelt időpontra hasonló a lutonihoz, de a svájci város esetében a várakozási idő több mint 6 óra a lisszaboni járat érkezése és a budapesti járat indulása között, így akár egy 3-4 órás genfi séta is beleférhet, ugyanis a belváros 20 perc alatt elérhető a repülőtérről tömegközlekedéssel.

Érdemes még megemlíteni a spanyol Clickairt is, mellyel Budapestről indulva Barcelonán keresztül juthatunk el Lisszabonba. A repülőjegyek ára ebben a verzióban is 42-43,000 forint körül mozog. Hátránya, hogy a menetrend miatt egy napon belül nem lehet megoldani az utazást, bár ezt lehet előnynek is tekinteni. Ha ugyanis az átszállások között egy-két napot eltöltünk Barcelonában, akkor tulajdonképpen két mediterrán város élményeivel térhetünk haza.


A hetente négy közvetlen Lisszabon-Budapest járattal közlekedő portugál nemzeti légitársaságnál (TAP Portugal) a legolcsóbb jegyet 53,600 forintért találtuk, bár ennek megkaparintásához a menetrend miatt egy nappal le kellene rövidítenünk az utazást. Akinek a bécsi repülőtér is szóba jöhet indulási pontként, annak érdemes figyelnie a SkyEurope ajánlatait is, ugyanis hetente öt közvetlen járatuk repül Lisszabonba, és a különböző akciókban könnyen el lehet csípni kedvezményes jegyeket. Sajnos a menetrend szerint a járatok éjszaka közlekednek, ami sokakat tarthat vissza a jegyvásárlástól.

Mielőtt belevágnánk az átszállásos utazás tervezésébe, fontos tisztában lenni a legfontosabb tudnivalókkal. A fapados légitársaságok nem várják be a csatlakozó járatokat, azaz ha lekéssük a gépünket, akkor oda az olcsó repülőjegyünk (a bosszúságról nem is beszélve), ezért érdemes néhány órát hagyni az átszállásra, arra az esetre, ha esetleg késne a járatunk. A hagyományos légitársaságoktól eltérően az átszálláskor minden esetben fel kell vennünk a csomagjainkat, ki kell mennünk a repülőtér indulási termináljába, és újra be kell "csekkolnunk" magunkat és a csomagunkat a csatlakozó járatunkra.


A rovat további cikkei:
» Árteszt: Érdemes minél korábban megvenni a repülőjegyünket?
» Árteszt: Nyaralás fapadossal
» A legolcsóbb időszak
» Olcsó jegyek, de nem fapadosra
» Hova repülhetünk fapados áron ősszel?
» Mikor vegyünk fapados jegyet Londonba?


  Látnivalók, közleke-
  dés, jegyárak:
        Amszterdam
        Barcelona
        Berlin
        Brüsszel
        Köln
        London
        Milánó
        Nápoly
        Párizs
        Róma
        Stockholm
        Szófia
        VelenceTérkép Kalauz

 Szavazás
 Melyik fapados nyújtja a legszínvonalasabb szolgáltatást?
 Norwegian
 easyJet
 Germanwings
 Ryanair
 Wizz Air
 


  Hasznos tanácsok:
  Poggyász súlyhatárok
  A módosítások költsége
  Vásárlás bankkártyával
Hirdetési lehetőség · Impresszum · Szerzői jog · Adatvédelem Copyright © 2004-2012 fapadosutazas.hu

Szálláshelyek keresése

Érkezés napja

Távozás napja